Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ucrainenii luptă ca Ulysses Grant în 1864' - Zelenski transmite de la Washington semnalul victoriei

Facebook
razboi-ucraina-harta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris joi pe Telegram că omologul său rus Vladimir Putin avea o listă lungă de țări europene pe care plănuia să le distrugă, dar după ce a întâmpinat o rezistență puternică din partea Ucrainei, el este acum forțat să se umilească și să caute sprijin din partea Coreei de Nord și Iran.

„Lista lui Putin cu țările de distrus a fost lungă până de curând. Dacă Ucraina ar cădea, jumătate din Europa riscă să cadă în sfera de influență a Moscovei. Dar investițiile americane în securitatea Ucrainei funcționează sută la sută, până la ultimul cent. În zilele noastre, Putin are o listă diferită de obiective. În loc să dicteze Americii, Europei și întregii lumi libere, Putin este forțat să se umilească distrând personal o delegație de la Phenian și încercând să câștige favoarea Teheranului. Acest lucru arată slăbiciunea lui evidentă”, a scris Zelenski, aflat în SUA la întâlniri cu președintele american Joe Biden și oficiali din domeniul apărării.

Soldații ucraineni luptă în același mod în care președintele american Abraham Lincoln l-a îndemnat cândva pe generalul Ulysses Grant, a mai spus liderul ucrainean.

„Cuvintele președintelui Lincoln, 'Mușcă, ține-te ca un buldog și mestecă pe cât posibil' (din telegrama lui Lincoln către Grant în timpul Războiului Civil, în 1864), reflectă exact modul în care luptă ucrainenii. În fiecare zi a acestui război, soldații ucraineni se țin ca un buldog. Ei mușcă și îi sugrumă pe invadatorii ruși pe cât posibil. Niciodată până acum dictatura rusă nu a întâlnit o rezistență atât de puternică. Și niciodată Rusia nu va reuși să distrugă nicio altă națiune”, a afirmat Zelenski.

Zelenski a subliniat că Ucraina plătește cel mai mare preț pentru protecția libertății și a securității globale, în timp ce Rusia își continuă teroarea în fiecare zi și noapte, dar din moment ce unitatea lumii rămâne puternică, „nu vom cădea”.

„Astăzi, nu imperiul răului ci doar lipsa unității noastre poate aduce libertatea în genunchi”, a spus Zelenski, adăugând că toți ucrainenii sunt recunoscători poporului american.

Urmează o mare ofensivă rusă?

content-image

Ucraina a avertizat joi cu privire la "lunile dificile ce vor urma" după atacul "masiv" cu rachete lansat de Rusia asupra mai multor oraşe din ţară, inclusiv asupra capitalei Kiev.

"Ne aşteaptă luni dificile: Rusia va continua să atace instalaţiile energetice şi esenţiale ucrainene", a avertizat pe Telegram şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, Oleksii Kuleba.

Autorităţile ucrainene se tem că, odată cu apropierea toamnei, Moscova va relansa o campanie de bombardamente pentru a cufunda populaţia civilă în întuneric şi frig, la fel ca în toamna anului 2022.

Casa Albă a anunţat joi că Statele Unite vor livra Ucrainei "importante" mijloace de apărare aeriană.

Preşedintele american Joe Biden i-a dat asigurări joi lui Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Washington, că primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina "săptămâna viitoare", pentru a întări forţele armate ucrainene în contraofensiva lor împotriva forţelor ruse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.