Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii pregătesc lovitura decisivă împotriva rușilor: negociază cu SUA furnizarea de rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru HIMARS

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Ucraina negociază cu oficialii americani pentru a furniza rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru HIMARS. Acum, forțele armate ale Ucrainei sunt înarmate cu rachete care sunt capabile să lovească la o distanță de până la 70 de kilometri.

Acest lucru a fost anunțat de un membru al Comisiei parlamentare pentru securitate națională și apărare, Fiodor Venislavsky, în cadrul emisiunii Telethon "Unified News", relatează Unian.

"La toate nivelurile, statul nostru negociază cu reprezentanții SUA cu privire la necesitatea de a ne furniza rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru HIMARS. Acum avem până la 70 km și, în general, aceste rachete cu diferite modificări sunt capabile să lovească țintele inamice la o adâncime mai mare. Prin urmare, cred că există toate șansele de a trece prin acest lucru și de a obține rachete cu rază lungă de acțiune", a spus Venislavsky.

HIMARS este un sistem american de rachete cu lansare multiplă extrem de mobil, dezvoltat la sfârșitul anilor '90.

Acest MLRS este conceput pentru a distruge zonele de concentrare a sistemelor de artilerie, de apărare aeriană și de sprijin împotriva incendiilor, de transport de marfă, vehicule de luptă și transportoare blindate de personal, precum și pentru a oferi sprijin de incendiu unităților sale. Sistemul este conceput pentru a trage rachete ghidate și nedirijate. Raza maximă este de 300 km.

Vezi și: Lansatoarele HIMARS merg brici - Ucraina anunță că a distrus cinci depozite rusești de armanent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.