Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii răspund cu aceeași monedă - Cinci localități și un spital din Rusia au rămas fără energie electrică

nbcnews.com
atac drone kursk

O dronă ucraineană a eliberat vineri explozibili deasupra unei staţii electrice dintr-un sat rus situat în apropierea frontierei cu Ucraina, generând întreruperea alimentării cu energie electrică a unui spital, a anunţat guvernatorul regiunii Kursk, informează AFP, potrivit Agerpres.

La Belaia, la mai puţin de 25 de kilometri de frontieră, "o dronă ucraineană a largat două încărcături explozive asupra unui post electric", a declarat Roman Starovoit pe Telegram.

"Unul dintre transformatoare a luat foc. Cinci localităţi şi un spital au rămas fără electricitate. Echipele de pompieri s-au deplasat la faţa locului", a precizat Starovoit, adăugând că alimentarea cu energie electrică "va fi restabilită imediat ce va fi posibil să se facă acest lucru în deplină siguranţă".

Înainte de aceasta, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat pe Telegram că a distrus două drone ucrainene deasupra regiunii vecine Belgorod. Ministerul a precizat că o primă încărcătură explozivă a fost distrusă joi, în jurul orei 17:00 (14:00 GMT), cu aproximativ patru ore înainte ca o a doua dronă să fie doborâtă.

"Drona ucraineană a fost distrusă deasupra regiunii Belgorod de sistemele de apărare antiaeriană în funcţiune", a precizat ministerul.

Regiunile Belgorod şi Kursk se învecinează la est cu Ucraina.

De când Ucraina şi-a lansat contraofensiva, la începutul lui iunie, Rusia a fost vizată de atacuri cu drone care, sporadic, au avariat clădiri, inclusiv la Moscova.

Autorităţile ruse au minimizat importanţa acestor atacuri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.