Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii s-au dezlănțuit în Belgorod: Guvernatorul rus izbucnește din cauza unor atacuri neîntrerupte

drona belogrod cladire

Oraşul rus Şebekinp din regiunea Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, era vizat de mai multe ore de ”atacuri neîntrerupte”, soldate cu opt răniţi, anunţă joi guvernatorul Viaceslav Gladkov, relatează AFP.

”Este o dimineaţă rea în regiunea Belgorod”, se plânge guvernatorul pe Telegram. ”Şebekino este atacat neîntrerupt” cu lansatoare de rachete, precizează el.

Guvernatorul acuză forţe ucrainene de bombardarea ”centrului şi periferiilor” oraşului Şebekino.

”Opt persoane au fost rănite. Nu sunt morţi”, anunţă el. Guvernatorul anunţa într-un bilanţ iniţial cinci răniţi - inclusiv un poliţist. ”Bineînţeles, viaţa civililor, a populaţiei este ameninţată. Înainte de toate la Şebekino, (dar) şi în sate vecine”, denunţă Viaceslav Gladkov.

El anunţă că evacuări urmează să fie organizate imediat ce ”situaţia se va calma”.

”Administraţia districtelor şi oraşelor se ocupă de evacuarea oamenilor. Însă nu o putem face sub bombardamente”, a subliniat el. Guvernatorul local anunţă că ”inamicul nu a pătruns pe teritoriul regiunii Belgorod”, dar că ”sunt în curs atacuri în masă”. El dezminte, astfel, informaţii difuzate joi pe anumite canale pe Telegram potrivt cărora forţe ucrainene ar fi realizat o presupusă ”înaintare” în regiunea Belgorod.

”Situaţia la Şebekino este dificilă în acest moment, au loc atacuri, auzim zgomotul confruntărilor. Forţele armate ruse îşi fac treaba, dar nu există nicio înaintare a forţelor ucrainene”, dă asigurări, la rândul său, o celulă înfiinţată în regiune de către autorităţile ruse.

Foto: Arhivă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.