Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii se gândesc la finalul războiului: Planuri pentru reluarea zbourilor civile - Primul aeroport vizat

liov aeroport

Ministrul Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a declarat că va fi nevoie de câteva săptămâni pentru a restabili funcționarea aeroporturilor din Ucraina, iar principala problemă rămâne securitatea.

El a anunțat acest lucru la cea de-a 17-a reuniune anuală a strategiei europene YES de la Ialta, relatează Interfax-Ucraina.

Primul aeroport pe care ministerul îl ia în considerare pentru reluarea operațiunilor este aeroportul "Lviv". După cum a declarat ministrul, din punct de vedere tehnic, reluarea funcționării aeroporturilor din Ucraina va dura până la două săptămâni, dar, în practică, acest lucru va fi posibil doar dacă securitatea este garantată.

Ministrul a precizat că principalul obstacol în calea reluării zborurilor aeronavelor civile este siguranța, nu problemele tehnice.

Potrivit ministrului, din punct de vedere tehnic, deschiderea aeroportului din Lviv poate fi implementată în cazul în care Ucraina va primi garanții de securitate din partea partenerilor internaționali și a ONU.

Anterior, deputații Consiliului Regional Transcarpatic au susținut decizia de recapitalizare a aerodromului din Uzhgorod, a cărui pistă se află la 100 m de granița cu Slovacia, până la 26 de milioane de UAH, pentru a restabili funcționarea acestuia înainte de sfârșitul războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.