Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii se tem de deschiderea unui nou front din Belarus: Direcţia ofensivei poate fi schimbată pentru a tăia principalele artere logistice

europa, rusia, ucraina, belarus, românia,

Un oficial militar ucrainean de rang înalt, Oleksii Hromov, susţine că există un pericol tot mai mare ca Rusia să deschidă un nou front de război prin cooperarea cu Belarus, pe care îl va folosi pentru a sista livrările de echipament militrar către Ucraina, relatează CNN, potrivit news.ro.

”Ameninţarea ca forţele armate ruse să reia ofensiva pe frontul de nord este în creştere”, a declarat Oleksii Hromov, un oficial de rang înalt din cadrul Statului Major Interarme, la o conferinţă de presă la Kiev.

”De data aceasta, direcţia ofensivei poate fi schimbată în (partea de vest) a graniţei belaruso-ucrainene pentru a tăia principalele artere logistice de furnizare a armelor şi echipamentelor militare Ucrainei din ţările partenere”, a adăugat el.

Hromov a mai spus că forţele de apărare ucrainene ”iau măsuri menite să asigure o acoperire fiabilă a frontierei statale a Ucrainei şi a oraşului Kiev din direcţia nord. În cazul în care inamicul decide să deschidă aşa-numitul al doilea front, şi anume să conducă acţiuni ofensive din Republica Belarus, vom fi pregătiţi pentru un răspuns adecvat”.

Autorităţile din Belarus au negat orice plan de mobilizare, dar au organizat un număr mare de exerciţii de pregătire în acest an şi au anunţat recent că vor desfăşura o forţă comună cu trupele ruse.

Ultima dată când forţele beloruse şi ruse au organizat exerciţii comune, în luna februarie, multe dintre aceste forţe ruse au trecut graniţa cu Ucraina în drumul spre capitală.

Ucraina şi Belarus au o frontieră de 1.000 de kilometri, dar o mare parte din ea este slab populată şi foarte împădurită.

Belarus nu are o armată puternică din punct de vedere al cifrelor, însă perspectiva ca frontiera nordică să redevină o cale de trecere pentru forţele ruse ar fi un coşmar pentru forţele ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.