Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii vor începe antrenamentele din SUA cu sistemele Patriot (surse)

1616.ro
sistem patriot

Ucrainenii vor începe să se antreneze cu sistemele de rachete Patriot în Statele Unite ale Americii cel mai devreme săptămâna viitoare, anunță CNN care citează două surse din rândul administrației americane, anunță Mediafax.

Ucrainenii vor începe să se antreneze cu sistemul de rachete Patriot din SUA cel mai devreme săptămâna viitoare, au declarat doi oficiali americani. Programul de instruire va avea loc la Fort Sill din Oklahoma, unde americanii își desfășoară propria pregătire privind operarea și întreținerea sistemului avansat de apărare aeriană.

Pregătirea ucrainenilor pentru sistemul complex ar putea dura „câteva luni", a declarat Laura Cooper, adjunct al secretarului adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia.

Acest lucru vine după ce secretarul de presă al Pentagonului a declarat joi că Statele Unite analizează o varietate de opțiuni pentru desfășurarea antrenamentului cu rachete Patriot „pentru a include o potențială pregătire aici în SUA, în străinătate sau o combinație a ambelor”.

Americanii au anunțat că vor trimite Ucrainei sistemul de rachete Patriot la sfârșitul lunii decembrie, când președintele ucrainean Volodomir Zelenski a vizitat Washingtonul și s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden. Germania a anunțat recent că va trimite Ucrainei un al doilea sistem de rachete Patriot din inventarul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.