Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii vor să-i bage și pe români în conflict - Consilierul lui Zelenski vrea ca România să doboare drone și rachete pe teritoriu vecin

Un consilier de top a lui Zelenski spune că România ar trebui să doboare dronele şi rachetele ruseşti care se apropie de graniţele sale „pe o anumită rază”. El a spus că „tăcerea mieilor”, o trimitere la ezitarea autorităţilor române de a admite că o dronă rusă a căzut în ţară, nu este o soluţie.

„Desigur, nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia din cauza unei drone căzute pe un câmp românesc. Nu este cazul. Rusia îşi permite să folosească spaţiul aerian al României şi al altor vecini pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei pentru un singur motiv. Pentru că există tăcere”, a scris pe X, fosta Twitter, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii de top ai preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Să fie doborâte dronele care se apropie de România

Mihailo Podolyak sugerează că România ar trebui să doboare dronele şi rachetele ce se aproprie de spaţiul său.

„Poate că merită să articulezi mai ferm inadmisibilitatea de a încălca propriul spaţiu aerian? De exemplu, prin declararea disponibilităţii de a doborî aceste rachete şi drone pe o anumită rază pentru a-ţi proteja graniţele”, a adăugat el.

Consilierul lui Zelenski a cerut fapte de la ţările vecine şi a făcut o trimitere aparentă la ezitarea autorităţilor române de a admite că o dronă rusă a explodat în România.

„În cele din urmă, punctul cheie este că este necesar să ajutăm Ucraina cât mai curând posibil cu sisteme suplimentare de apărare aeriană, să le desfăşurăm în zonele de frontieră. Acest lucru va creşte semnificativ securitatea ţărilor care se învecinează cu Ucraina şi va limita capacităţile speculative şi provocatoare ale Rusiei. Este nevoie de acţiuni simple, nu de `tăcerea mieilor`...”, a mai spus Podolyak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.