Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR a descoperit adevăratul pericol la adresa maghiarimii din România

Kelemen Hunor

Într-un interviu acordat publicației de limbă maghiară maszol.ro , liderul UDMR Kelemen Hunor afirmă despre deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, că este mai periculos decât Corneliu Vadim Tudor sau Gheorghe Funar. Potrivit lui Hunor, Diaconu este ”mai periculos” pentru că nu doar face declarații și scrie despre subiectul minorităților, ci, fiind avocat, ”acționează ca un avocat”. Probabil, liderul UDMR face referire la proiectele de lege depuse de Diaconu la Parlament împotriva extremismului maghiar, pentru interzicerea steagurilor etnice sau apentru retragerea decorațiilor acordate persoanelor care încalcă prevederile Constituționale. De asemenea, sunt de notorietate plângerile penale ale liderului PRU la adresa mai multor lideri maghiari.

Hunor atacă în interviul amintit și dosarul aflat la DIICOT cu privire la declarațiile UDMR de la Consiliul Reprezentanților Unionali din 13 decembrie, de la Târgu Mureș, dar și cazul Miko (retrocedarea unui colegiu din Sfântu Gheorghe) în care un deputat UDMR, Marko Attila, a fost deja condamnat. Liderul UDMR îi ia apărarea lui Marko Attila și în cazul posibilității arestării sale într-un un alt dosar în curs, cel al retrocedărilor legate de Alina Bica. De fapt, deputatul UDMR a dispărut din momentul în care Parlamentul a votat încuviințarea arestării sale de către DNA, dar UDMR face eforturi disperate de a-i lua apărarea în absență.

În același articol, este amintit și proiectul legii autonomiei la care UDMR nu a renunțat și care va fi prezentat din nou în ianuarie cu unele modificări, și este  anunțată candidatura lui Kelemen Hunor pentru încă un mandat în fruntea UDMR.

Citeste si: Lideri UDMR, urmăriţi penal de DIICOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.