Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR are 2-3 nume de premier pentru a doua rundă de negocieri

udmr slogan

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat luni, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis șefului statatului faptul că și formațiunea maghiară are „2-3 persoane” pe care le-ar propune premier, dar că nu le-a spus încă numele pentru a nu crește „zgomotul de fond”.

„Noi considerăm că cel care a câştigat cele mai multe mandate în interiorul coaliţiei trebuie să aibă un prim ministru şi trebuie desemnat acest prim ministru din partea celui care are cele mai multe mandate. În acest moment există două propuneri. În aceste condiţii era aproape firesc să avem şi noi o propunere de prim ministru. Am spus că avem două-trei persoane, fără să pronunţăm numele acestora, dar, dacă nu se ajunge la o concluzie, atunci, la a doua rundă de negocieri, putem veni cu aceste propuneri. Nu am pronunţat astăzi numele, pentru că noi am avut o abordare extrem de raţională şi responsabilă, nu am vrut că creştem zgomotul de fond, nu am vrut să mai aruncăm încă un nume sau nai multe nume şi să lăsăm impresia că în viitoarea coaliţie de guvernare PNL-UDMR-USR PLUS există o competiţie şi o competiţie chiar acerbă pentru funcţia de prim ministru”, a declarat Kelemen Hunor.

PNL, USR PLUS și UDMR nu s-au înțeles, după două zile de negocieri intense, pentru formarea coaliției de guvernare.

La consultările de la Cotroceni, PNL l-a propus pe Florin Cîțu, PSD pe Alexandru Rafila, USR PLUS - Dacian Cioloș, AUR - Călin Georgescu.

CITEȘTE ȘI: Efecte neaşteptate: Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci două banane pe zi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.