Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR cere o legislaţie corectă şi distinctă pentru fiecare tip de alegeri

udmr

Deputatul UDMR Marton Arpad a pledat marti, în plenul Camerei Deputatilor, pentru elaborarea unei legislatii electorale corecte si distincte pentru fiecare tip de alegeri.

'În loc sa vedem ce si cum functioneaza, am adoptat o lege care sa reglementeze votul uninominal, inexistent în lumea întreaga, doar la noi exista. Pot sa mai aduc aminte de alte legi care nu exista nicaieri în lume, doar la noi, pentru ca cineva a facut sa se faca un referendum. Eu cred ca e bine sa învatam din greselile trecutului si sa facem o legislatie pentru alegeri asezata. Când dam argumente din legislatia altor state sa le dam exact asa cum sunt ele, nu cum le interpretam noi. Daca vrem sa introducem votul prin corespondenta, sa-l introducem cu toate modalitatile de securitate si doar pentru acele cazuri în care se accepta', a afirmat Marton Arpad, marti, la dezbaterea pe tema votului din diaspora la alegerile prezidentiale.
El a explicat modul de vot la fiecare tip de alegeri si a subliniat necesitatea securizarii votului electronic.
'Avem vot pentru alegerile locale unde toti cetatenii rezidenti în România, ai UE, au drept de vot, dar numai în localitatea unde au resedinta. Avem alegerile parlamentare, care se voteaza pe colegii, si la care doar cei care au resedinta si domiciliul în aria respectiva (n.r. pot vota). Alegerile europarlamentare si prezidentiale sunt pe întreaga natiune. Pentru fiecare trebuie sa avem prevederi distincte. Pentru votul electronic ai nevoie de semnatura electronica, altfel votul cetateanului poate fi viciat. (...) Daca va fi convocata aceasta Comisie (n.r. pentru modificarea legislatiei electorale) trebuie sa aiba un cuvânt de spus specialistii si nu momentele politice sau sentimentale, pentru a ne face o legislatie electorala într-adevar corecta', a adaugat Marton Arpad. AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.