Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR cere recalcularea indemnizațiilor: 'Există un pericol real ca unele primării să rămână fără angajați'

Radu Pop
UDMR.ro
UDMR

UDMR susține doar recalcularea salariilor angajaților din administrația publică locală, scrie Mediafax.

Legea salarizării unitare prevede că salariile personalului din administrațiile locale se stabilesc în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean, care, se ajustează, anual, la valoarea salariului minim.

„În ultimii patru ani, prevederea legală nu a fost aplicată în toate domeniile, rezultând diferențe salariale semnificative. În ultimii patru ani nu s-a înregistrat o majorare salarială la nivelul administrației publice locale, astfel încât s-a creat inechitate și diferențe în sectorul bugetar. UDMR susține că exclusiv salariile angajaților de la nivelul administrației publice locale trebuie ajustate”, susține Uniunea.

„Din cauza creșterii costului vieții, a inflației și a prețurilor revoltătoare la energie, este firesc că o parte semnificativă a populației a aflat, cu stupoare, de propunerea majorării salariilor. Totuși, trebuie să subliniem faptul că funcționarea primăriilor din localitățile mici este amenințată de nerespectarea prevederilor din Legea salarizării. Există un pericol real ca unele primării să rămână fără angajați”, a declarat Csoma Botond, liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților.

Acesta a subliniat că majorarea salarială nu amenință o viitoare creștere a pensiei și a salariului minim, care urmează a fi negociate, la întocmirea bugetului anului viitor, în coaliția de guvernare.

„Trebuie să ne străduim pentru echitate. Cadrul juridic trebuie să fie ajustat astfel încât să ofere soluții reale la problemele oamenilor. Aşa vom face cu salariile și îndemnăm să se procedeze la fel și în cazul pensiilor”, a subliniat Csoma Botond.

După ședința de luni, grupul UDMR din Camera Deputaților a confirmat poziția Uniunii conform căreia recalcularea indemnizațiilor deputaților și senatorilor în funcție de salariul minim nu este o prioritate și, ca atare, parlamentarii UDMR vor susține exclusiv creșterea salariilor angajaților de la nivelul administrației publice locale în cadrul plenului Camerei Deputaților de marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.