Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR, despre întâlnirea Băsescu-Orban: E nevoie de dialog

orban base

Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, spune că regretă faptul că întâlnirile româno-ungare sunt atât de rare în ultimii ani. El consideră corectă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l primi pe premierul Ungariei, Viktor Orban.

"Mie îmi pare rău că această întâlnire de fapt este o excepţie în ceea ce priveşte relaţiile României cu Ungaria. Dacă ne uităm foarte bine, vom vedea că în aceşti ani, practic, cele două guverne nu s-au întâlnit, nu există o relaţie permanentă, o colaborare permanentă între România şi Ungaria, în timp ce de acum şapte-opt-zece ani, am afirmat că între cele două ţări există un parteneriat strategic şi că ar fi nevoie în continuare de un astfel de parteneriat", a declarat, la RFI, Marko Bela.
Întrebat dacă a procedat corect Traian Băsescu primindu-l pe Viktor Orban, Marko Bela a răspuns: "Păi, da. Repet, este nevoie de dialog, este nevoie de o relaţie cât mai strânsă. Ceea ce nu înseamnă că dacă Ungaria are critici faţă de România, să nu spună acest lucru sau dacă România are probleme cu Ungaria, să nu-şi formuleze criticile. Tocmai dialogul ne creează această posibilitate".
Întrebat cum apreciază prezenţa lui Vikor Orban în România, în plină campanie, Marko Bela a precizat: "Eu n-am observat că domnul Orban ar fi folosit această prezenţă pentru a face campanie vreunui candidat şi nici nu ar fi fost bine", răspunde senatorul UDMR.
Preşedintele Traian Băsescu a avut o întâlnire vineri, de la ora 18, cu premierul Ungariei, Viktor Orban.
Premierul Victor Ponta a declarat vineri că Traian Băsescu ar fi trebuit să-şi ceară scuze şi să anuleze întâlnirea cu Viktor Orban, în loc să ia cina cu acesta, după ce SUA au criticat Ungaria pentru modul în care respectă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.