Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR: Ieşirea de la guvernare nu va afecta coaliţia de guvernământ

udmr

Iesirea de la guvernare a UDMR nu va afecta proiectele actualei coalitii de guvernamânt, cel mai important dintre acestea, bugetul de stat pentru anul 2015, având toate sansele sa treaca de votul Parlamentului, a declarat presedintele UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler.

Potrivit acestuia, Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) va dezbate, pe 13 decembrie, la Târgu Mures, propunerea facuta de Consiliul Permanent al UDMR prin care se propune iesirea de la guvernare, în urma analizarii votului dat de comunitatea maghiara din România la alegerile prezidentiale din noiembrie, Winkler apreciind ca 80% dintre voturi au fost acordate candidatului ACL, Klaus Iohannis.
'Credem ca acest semnal este (...) al nemultumirii fata de modul cum functioneaza administratia, statul în România, modul în care nu reusim sa ne ocupam locul în UE si locul într-o gândire si o functionare europeana. De aceea, Consiliul Permanent a recomandat iesirea UDMR din coalitia de guvernamânt. Este o decizie pe care CRU este menit sa o definitiveze. (...) Cu siguranta ca vor fi analizate argumentele si cu siguranta ca vom cauta sa întelegem mai bine acest semnal pe care alegatorii l-au dat. Este nevoie de un nou fel de politica, este nevoie de recâstigarea încrederii oamenilor', a spus liderul UDMR Hunedoara, pentru AGERPRES.
Iuliu Winkler a apreciat ca CRU va aproba propunerea formulata de Consiliul Permanent al UDMR, el mentionând ca, în opinia sa, Uniunea ar trebui sa continue sa sprijine, în continuare, acele proiecte ale coalitiei care sunt benefice pentru România si pentru comunitatea maghiara.
'Opinia mea este ca în 13 decembrie vom consfinti propunerea pe care Consiliul Permanent o face si vom decide sa parasim aceasta coalitie de guvernamânt. Consider ca nu periclitam stabilitatea politica din România, nu periclitam functionarea actualei coalitii de guvernamânt care poate sa existe si fara noi', a conchis liderul UDMR Hunedoara.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.