Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR întoarce spatele către PSD și ALDE - A votat PRO referendumului președintelui Iohannis: 'Este util'

adevarul.ro
udmr-psd-kelemen-hunor-dragnea-liviu

UDMR a votat pentru organizarea referendumului din 26 mai, pentrucă este utilă consultarea populaţiei pe teme importante, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor Uniunii, conform Agerpres.

Citește și: Decizie BOMBĂ - Tribunalul București a suspendat judecarea procesului 'amazoanelor' PSD cu Times New Roman

"UDMR susţine decizia de astăzi a Parlamentului pentru simplul motiv că referendumul este util, ca cetăţenii României să fie consultaţi pe teme importante şi pentru că Curtea Constituţională a României a decis (...) că se poate organiza referendum alături de alegeri europarlamentare. Dacă referendumul va fi valid, va urma un proces destul de lung de dezbateri şi de decizii. De exemplu, pentru modificarea Constituţiei. Sunt puţine partide parlamentare care au susţinut în ultimii 10 ani ca instrumentul ordonanţelor de urgenţă să fie eliminat din actuala Constituţie. UDMR, ori de câte ori a fost consultat, a susţinut ca instrumentul de legiferare ordonanţe de urgenţă să dispară din Constituţie şi din instrumentele juridice, pentru că nu ajută deloc. (...) Sunt situaţii de urgenţă, dar ar trebui să se reglementeze numai pentru acele situaţii", a spus Attila Korodi, în plenul Parlamentului.

Parlamentul a adoptat miercuri proiectul de hotărâre privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unui referendum naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional. S-au înregistrat 218 de voturi "pentru", 11 voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.