Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica UDMR pentru Klaus Iohannis: 'Nu e cazul ca noi să dăm explicații. Cuvintele lui Viktor Orban au fost scoase din context'

UDMR.ro
UDMR

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat vineri, pentru Antena 3, că formațiunea maghiară nu va da niciun fel de explicații, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut UDMR „clarificări publice” după afirmațiile făcute de Viktor Orban.

„Nu comentăm declarațiile președintelui Klaus Iohannis. Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Băile Tușnad, au fost scoase din context și nu e cazul ca noi să dăm explicații”, a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al UDMR.

Klaus Iohannis a cerut explicații de la UDMR, în scandalul general de declarațiile lui Viktor Orban.

„Eu cred că e nevoie de clarificări publice din partea UDMR-ului, fiindcă acolo au fost oameni din UDMR. Ei trebuie să explice dacă au fost de acord cu conținutul acelui discurs, pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi foarte grav, sau nu au înțeles discursul și au aplaudat generic. Nimeni nu vrea să provoace o criză guvernamentală pentru că un înalt oficial a avut un discurs eronat”, a spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că afirmațiile premierului sunt inadmisibile și constituie o mare problemă pentru România. Klaus Iohannis a ținut să precizeze că se delimitează clar și fără echivoc de acele declarații.

”Este inadminsibil ca un înalt oficial european să vină cu teoria raselor, o teorie care a dus la al Doilea Război Mondial. E o teorie de cea mai tristă amintire. Nu poate fi acceptată! Este regretabil că un înalt oficial european vine cu un discurs cu o tentă anti-europeană. E greșit indiferent unde s-ar afla această scenă. Faptul că a fost în Transilvania este o problemă pentru noi. Reacțiile spațiului public au artătat că sunt o problemă pentru noi. Într-adevăr, în Viena a încercat să retragă afirmațiile sau să reinterpreteze, ceea ce e jun semn că așa ceva nu merge. Nu este rolul și rostul meu să dau lecții de politică și oratorie, dar nu pot să nu mă disociez clar, public, de ideile care au fost vehiculate acolo.”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.