Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR mai primește o lovitură grea în Parlament: PNL a declanșat războiul, după ieșirea lui Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
orban kelemen hunor

Președintele Klaus Iohannis a criticat deschis proiectul de lege care ar permite oficializarea limbii maghiare, în Ținutul Secuiesc. Deși proiectul a trecut de Senat, la Camera Deputaților are parte de opoziția PNL. Deputatul PNL, Cristina Trăilă, a anunțat faptul că acest proiect a fost deja repins în Comisia Juridică, iar ulterior va fi respins în plenul Camerei Deputaților.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 48: Guvernul este sclavul tău!

”Am votat, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, respingerea PLX 190/2020 privind obligativitatea oficializării limbii maghiare și arborarea drapelului Ungariei sau a așa-zisului Ținut Secuiesc!

Votul de respingere a fost dat după ce PNL a solicitat includerea de urgență pe ordinea de zi a acestui proiect de lege, susținut fățiș de PSD în Senat și care încalcă flagrant Constituția României.

PLX 190/2020 reprezintă, practic, un nou Cod Administrativ, rescris în varianta UDMR și susținut de PSD la Senat, o dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc nu a fost un simplu accident.

PNL respinge categoric orice proiect de lege, indiferent de câte înțelegeri subterane se fac pentru susținerea lui, care atentează la suveranitatea României!”, scrie Cristina Trăilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.