Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR propune Guvernului să suspende imediat obligațiile fiscale pentru intreprinderile care nu concediază angajați în contextul epidemiei COVID-19

sigla UDMR
UDMR

UDMR vine cu un pachet de măsuri economice de susține pentru români, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, UDMR propune ca statul să suspende imediat obligațiile fiscale pentru intreprinderile care nu concediază angajați în contextul epidemiei COVID-19, iar angajații concediați din cauza crizei economice să fie sprijiniți atât cu o indemnizație unică nerambursabilă, cât și prin măsuri de reintegrare pe piața muncii.

„Epidemia de coronavirus are consecințe economice și sociale grave în România. Guvernul trebuie să acționeze urgent, iar UDMR vrea să contribuie la acest demers prin elaborarea unui pachet de măsuri menite să sprijine oamenii și familiile, să protejeze locurile de muncă – a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, adăugând că IMM-urile sunt motorul economiei românești și numai dacă menținem în viață aceste întreprinderi putem proteja locurile de muncă. Documentul privind pachetul de măsuri propus de UDMR a fost transmis premierului, Ludovic Orban”, se arată într-un comunicat de presă al UMDR.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Propunerile UDMR vizează domenii precum turismul și HORECA, transportul și exportul de marfă, agricultura, administrațiile locale și investițiile.

Pachetul de măsuri include următoarele:

„1. Ministerul Finanțelor trebuie să achite neîntârziat și integral obligațiile sale restante față de firme (TVA, indemnizații pentru concedii medicale, alte datorii).

2. Trebuie sprijinite IMM-urile care nu concediază angajați! Astfel, firmele care nu renunță la angajații lor trebuie să beneficieze de suspendarea - pe perioadă determinată - plății contribuțiilor de asigurări sociale, plata impozitelor, plata TVA și a altor contribuții obligatorii calculate pe fondul de salarii.

3. Angajații concediați din cauza crizei economice trebuie sprijiniți atât cu o indemnizație unică nerambursabilă cât și prin măsuri de reintegrare pe piața muncii.

Citește și: Coronavirus - Prima ţară care anunţă că nu va trimite sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

4. Asigurarea imediată a lichidităților necesare IMM-urilor prin capitalizarea fondurilor de garantare, acordarea de credite în condiții avantajoase, subvenții și garanții pentru obținerea acestora.

5. Este nevoie urgentă de constituirea unui Fond de Intervenție cu ocazia rectificării bugetare, care să asigure finanțare și sprijin post-criză pentru firme, îndeosebi IMM-uri.

6. UDMR insistă asupra faptului că instrumentele bugetare puse la dispoziție de UE ca răspuns la criza actuală, trebuie utilizate pe deplin. Din Fondul de Coeziune alocat pentru cadrul financiar-bugetar 2014-2020, pentru finanțarea de proiecte menite să combată efectele crizei România are la dispoziție 491 de milioane de euro accesibile imediat. De asemenea, trebuie avut în vedere și perioada post-epidemică, prin urmare considerăm că fondurile europene nerambursabile trebuie reorientate înspre finanțarea proiectelor de infrastructură importante pentru dezvoltarea regională și pentru comunitățile locale”, au transmis reprezentanții UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.