Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR revine și amenință voalat cu votarea moțiunii de cenzură: Nu am văzut încă varianta finală

Inquam Photos / Octav Ganea
tanczos barna

UDMR așteaptă varianta finală a proiectului de asumare a răspunderii guvernamentale pe măsurile fiscale, apoi grupurile parlamentare vor decide dacă votează sau nu moțiunea de cenzură anunțată de USR.

„În primul rând nu avem o variantă finală a textului care va intra în Parlament, cu care se va veni cu asumarea răspunderii, de fapt, pentru că dezbaterile în cazul acesta lipsesc. Știm foarte bine că în ultimele zile, în ultimele săptămâni, primarii și președinții de CJ din cadrul UDMR au criticat aspru acele variante care au fost circulate în presă și care au ajuns și la asociațiile de orașe, de comune. În variantele respective, cu siguranță nu putem fi de acord cu măsurile de austeritate dar avem o promisiune din partea premierului Ciolacu că varianta finală va fi prezentată grupurilor UDMR din parlament după care grupurile parlamentare vor lua o decizie”, spune Tanczos Barna.

El a evitat să spună dacă parlamentarii Uniunii vor vota moțiunea de cenzură.

„Nu ne antepronunțăm niciodată, știți că UDMR nu se antepronunță, sunt foarte multe prevederi în textele inițiale care cu siguranță sunt inacceptabile pentru noi, limitările de cheltuieli pentru cultură, limitările de cheltuieli pentru sport sunt imposibil de aplicat și acceptat acele descentralizări care de fapt sunt niște ccentralizări mascate la nivel regional. Toate acestea vor fi discutate cu premierul Ciolacu, în momentul de față așteptăm finalizarea textuluii, varianta finală cu care va veni premierul și ne vom hotărî după aceea”, încheie Tanczos Barna.

Oprirea creșterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR. El anunță că USR va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va crește taxele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.