Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR spune că trebuie găsită o soluţie ca angajaţii să nu piardă la salariile nete în urma măsurilor Guvernului

sigla UDMR
UDMR

Deputatul UDMR Csep Eva a declarat luni că Executivul trebuie să găsească o soluţie pentru ca angajaţii să nu piardă la salariile nete în urma unor măsuri aplicate.

În Camera Deputaţilor se dezbate luni moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, depusă de Partidul Naţional Liberal. "Considerăm că prin acest demers (moţiunea simplă - n.r.) PNL creează mai degrabă o dispută politică. Într-adevăr, Ministerul Muncii se confruntă cu probleme. (...) Avem probleme majore în domeniul muncii şi protecţiei sociale şi UDMR consideră că dreptul salarial al angajatului este un drept dobândit şi remunerat proporţional cu munca depusă. Trebuie găsită o soluţie ca angajaţii să nu piardă din salariile nete în urma unor măsuri aplicate de Guvern. (...) Este necesară rectificarea prevederilor OUG 4/2017 modificată prin OUG 79/2017 deoarece se află în contradicţie cu intenţia generală de a stimula implementarea formelor alternative de angajare flexibile şi neconvenţionale", a afirmat deputatul UDMR, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", iniţiată de PNL, conform Agerpres.

Csep Eva a precizat că legislaţia adoptată recent în domeniul salarizării "riscă să lase mii de femei cu sume diminuate" la indemnizaţia de creştere a copilului, iar UDMR crede că este necesară regândirea imediată a acelor măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.