Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR susține moțiunea de cenzură, dar se SPALĂ pe mâini: Nu e alianță cu PSD

UDMR sigla

Mesaj de ultimă oră pe scena politică. Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a atenținat că alegerile anticipate ar fi soluția care ar stabiliza viața politică din România. Deși UDMR votează moțiunea de cenzură pe care PSD o va depune, avertizează că susținerea acesteia nu denotă alianță cu PSD, conform Mediafax.

”Este o susținere pe un principiu, pe acel principiu al nemodificării legislației electorale cu patru luni înainte de alegerile locale. Nu este un parteneriat, nu este o alianță, nu este o coaliție cu cineva împotriva cuiva, este un punct de vedere arhicunoscut al UDMR, pe care îl susținem în continuare, de a nu modifica legislația electorală cu patru luni înainte de alegeri”, a declarat la RFI Cseke Attila.

Citește și: Veste de ULTIMĂ ORĂ Ceretătorii timișoreni au FABRICAT leacul împotriva temutului Coronavirus

În opinia senatorului UDMR, ”întrebarea este dacă această criză politică, pentru că este o criză politică, se dorește a fi rezolvată sau nu”.

”Evident că PNL nu poate să voteze împotriva propriului Guvern, asta au mai făcut-o alții, oarecum s-au mai făcut și de râs. Trebuie văzut dacă în alte formațiuni politice sau în categoria independenților sunt destui susținători ai moțiunii, pentru a putea trece această moțiune (...). Nu este ușor să ajungi la alegeri anticipate, dar această chestiune poate fi încercată și noi credem că aceasta ar fi soluția care ar stabiliza viața politică din România. Suntem optimiști, evident, pentru că lipsesc șase-șapte voturi, din poziționările publice pe care le-am avut până acum. Noi credem că acest lucru este posibil, ca moțiunea să treacă”, a adăugat Cseke Attila.

Marcel Ciolacu a declarat că joi dimineață va depune moțiunea de cenzură pe angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Potrivit liderului social-democraților, partidul nu a strâns voturile necesare dar a spus că nici Guvernul nu le-a avut la învestire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.