Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR Târgu Mureş cere demisia viceprimarului liberal întrucât PNL nu a votat bugetul municipiului

UDMR.ro
UDMR

UDMR Târgu Mureş i-a cerut, vineri, viceprimarului Alex Gyorgy să plece din executiv după ce, în urmă cu o zi, PNL nu a votat bugetul municipiului reşedinţă de judeţ, însă liberalii au comunicat că, înainte să ceară demisia unui viceprimar, Uniunea ar fi trebuit să îi retragă sprijinul primarului.

"PNL nu a votat bugetul oraşului, cu toate că face parte din conducerea municipiului. Asta înseamnă nu doar că sunt rău intenţionaţi, dar mai ales sunt lipsiţi de respect faţă de cetăţeni. PNL s-au comportat în şedinţa consiliului local ca nişte indivizi isterici care nu şi-au primit jucăria politică. Nu putem şi nu dorim să facem parte dintr-o coaliţie locală cu oameni care din orgolii personale şi calcule electorale iau decizii proaste care dăunează grav dezvoltării oraşului. Din acest moment considerăm coaliţia locală UDMR-PNL inexistentă, prin urmare domnul viceprimar trebuie să plece din executiv", a arătat UDMR Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

UDMR Târgu Mureş consideră că PNL ar vrea cu orice ce preţ să împiedice dezvoltarea şi funcţionarea oraşului.

De cealaltă parte, PNL Târgu Mureş a arătat că, înainte să ceară demisia unui viceprimar, UDMR ar fi trebuit să îi retragă demult sprijinul "celui mai slab primar pe care l-a susţinut după 1989" şi că la ultima şedinţă consilierii locali PNL nu au făcut decât să voteze împotriva unui buget al subdezvoltării municipiului Târgu Mureş.

"În urma gestului nostru politic, făcut în folosul tuturor târgumureşenilor, indiferent de etnie, UDMR are nesimţirea de a-i cataloga 'isterici' pe profesorul Horaţiu Suciu, specialistul în IT Alexandru György, pe inginerul Horea Şarlea şi pe doctorul Bogdan Voicu. Dacă vorbim de demisie şi despre performanţă, nu viceprimarului Alexandru György ar trebui UDMR să îi ceară demisia. Mandatul lui Alexandru György s-a axat pe dezvoltare şi modernizare, cu proiecte concrete: un pod, un pasaj subteran, un campus şcolar şi digitalizarea departamentelor pe care le coordonează. Înainte să ceară demisia unui viceprimar, UDMR ar fi trebuit să îi retragă demult sprijinul celui mai slab primar pe care l-a susţinut după 1989. De aceea, comunitatea mureşeană aşteaptă scuze publice de la UDMR, încă de când i-a cerut prima dată demisia viceprimarului PNL", a arătat PNL Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Liberalii consideră că logica electorală de dinainte de alegerile interne din UDMR nu poate justifica un asemenea "limbaj trivial" şi a cerut viitorului preşedinte al UDMR Mureş, care urmează să fie ales vineri, să sancţioneze acest "derapaj".

"Tupeul UDMR este însă fără margini şi ne împinge din nou în colţul albastru, aşa cum o face de trei ani şi jumătate, perioadă în care Târgu Mureşul a cunoscut incompetenţa celui mai slab primar şi a clicii sale, din istoria de după 1989 a Târgu Mureşului. Considerăm că logica electorală de dinainte de alegerile interne din UDMR nu poate justifica un asemenea limbaj trivial, incompetenţa şi o abordare medievală, motiv pentru care solicităm public viitorului preşedinte al UDMR Mureş să ia măsurile care se impun în urma gravului derapaj al UDMR Târgu Mureş, prin comunicatul biroului lor de presă, care sperăm încă să fi fost o greşeală de traducere", a subliniat PNL Târgu Mureş.

PNL a precizat că va merge mai departe cu proiectul unui candidat comun la Primăria municipiului Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.