Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși este în PPE, UDMR vrea schimbări majore la vârful UE: 'Oamenii sunt supăraţi pe Uniunea Europeană'

europa ue sparge tandari

Europarlamentarul Vincze Lorant, candidat UDMR pentru un nou mandat, a declarat vineri, pentru Agerpres, că oamenii sunt supăraţi pe Uniunea Europeană din cauza unor decizii greşite şi că se impune schimbarea celor care au luat aceste decizii.

"Noi vedem că oamenii sunt supăraţi pe Uniunea Europeană, sunt supăraţi pentru că au fost câteva teme în care Uniunea Europeană n-a livrat ceea ce am cerut noi (...) Iar pentru acest fapt trebuie să schimbăm decidenţii din Uniunea Europeană. Noi nu suntem şi nu putem fi împotriva unei Uniuni Europene din care facem parte. Şi eu cred că acesta e rostul nostru, să fim o parte naturală a Uniunii Europene, dar trebuie schimbaţi liderii care iau decizii proaste", a declarat, pentru AGERPRES, Vincze Lorant.

Eșecul Schengen, printre sursele de nemulțumire

În privinţa neîndeplinirii aşteptărilor cetăţenilor UE, europarlamentarul amintit neaderarea României la zona Schengen, faptul că nu s-a ajuns la acea medie a nivelului de trai din ţările Uniunii Europene, respingerea Minority Safe Pack în cazul comunităţii maghiare, Green Deal şi deciziile legate de lupta împotriva schimbării climatice, care pun o povară pe umerii agricultorilor, IMM-urilor şi oamenilor în general.

Vincze a susţinut că neprezentarea la urne niciodată nu înseamnă un atac la cineva, ci este o oportunitate pierdută de către comunitate în a-şi face vocea auzită şi că acum există din nou posibilitatea de a vota.

"Şi acum cinci ani a fost o prezenţă la urne de 52%, care este o prezenţă mare la nivelul Uniunii Europene. Sunt multe state unde prezenţa era în jur de 20%, deci şi atunci pentru oameni a fost important să-şi spună părerea în legătură cu Uniunea Europeană, iar acum, în special pentru că de mai mulţi ani nu au fost alegeri, este prima oportunitate să mergem la vot şi să avem o opţiune politică", a spus europarlamentarul.

Comasarea maschează tema europeană

El crede că prin comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale tematica europeană va fi mai puţin vizibilă, dar că UDMR întotdeauna a vorbit despre temele europene, despre provocările din Uniunea Europeană.

"Şi în acest an vom vorbi despre aceste teme. Noi vrem o comunitate puternică aici, prin prezenţa în diversele posturi din administraţia publică locală, dar şi să avem o voce puternică în continuare în Parlamentul European", a mai subliniat Vincze Lorant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.