Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea, aruncata peste bord de Basescu! (presa)

basescu

Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate, lui Traian Basescu pare sa i se fi facut o oarecare pirtie pe culoarul acum practic neocupat de pe centrul esichierului politic de la noi. Iar de aceasta miscare este foarte posibil sa nu fie straine nici o buna parte a structurilor de informatii, mai ales ca fostul presedinte pare sa fi ingropat deja securea razboiului purtat in ultima vreme cu Serviciile, relateaza National.

Mai mult, daca Basescu ar fi lasat sa respire, acesta ar avea sanse reale sa bifeze un nou mandat de primar general al Capitalei, mai ales ca Sorin Oprescu si Cristian Popescu „Piedone” au fost deja scosi din cursa electorala, unde se numarau printre principalii favoriti. Insa cum Traian Basescu a fost, fara indoiala, cu adevarat un „presedinte jucator”, aceasta inseamna ca el stie si regulile jocului. Si ca trebuie sa le respecte daca nu vrea sa vorbeasca doar din amintiri. Mai ales ca, de fapt, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, este vorba de una singura: sa o lase din brate, fie si in „ceasul al doisprezecelea”, pe Elena Udrea, mai ales ca soarta acesteia in Justitie este ca si pecetluita. In plus, fostul presedinte si, foarte probabil, viitor jucator important pe segmentul „nationalist” al clasei politice, ar putea profita si de pretextul care i se va oferi mai curind decit isi inchipuie unii, odata cu decizia, chiar daca nu definitiva, de condamnare in justitie a „blondei de la Cotroceni”.

Citește și: ”Aroganța” premierului Dacian Cioloș: Pe ce dă 23.500 de euro

Intra la rupere

Ultimele iesiri publice ale lui Traian Basescu au demonstrat ca rolul de pensionar nu i se potriveste inca fostului presedinte. Care a dat chiar semnale ca este pregatit pentru a intra „la rupere” in jocurile politice. Iar avintul luat de acesta in ultima vreme se datoreaza nu doar lipsei unor alte figuri combative pe scena politica, dar si sondajelor interne ale liberalilor, care arata ca rusinea cedarii Primariei Capitalei catre stinga politica poate fi spalata doar de catre Basescu. Numai ca acesta are totusi o ghiulea juridica agatata de picioare, si nu ne referim aici neaparat la propriile dosare, care, fie vorba intre noi, nu vor exploda niciodata cu efecte devastatoare. Insa marea problema a lui Traian Basescu continua sa ramina Elena Udrea. Iar noi dezvaluiri despre combinatiile acesteia, aparute chiar in timpul viitoarei campanii electorale pentru alegerile locale, ar putea afecta simtitor sansele liderului Miscarii Populare pentru Primaria Capitalei. Asa ca nu doar Base ar putea intra la rupere, dar si adversarii, deloc de neglijat, ai Elenei Udrea si ai sistemului paralel creat de catre aceasta.

Aplauze de peste Ocean

Mai mult chiar, semnalele primite de Traian Basescu pe cai neoficiale, dar bine „batatorite” in doua mandate prezidentiale, arata ca „desolidarizarea” fostului presedinte de problemele cu justitia ale Elenei Udrea ar fi nu doar bine vazuta peste Ocean, dar chiar ar fi primita cu aplauze. Asta ca sa nu mai vorbim de reactia din tara. Insa, tot asa cum chiar unii oameni din sistem recunosc, neoficial, ca Elena Udrea a fost singurul inculpat „cu cojones” dintre toti marii barbati de stat care au trecut prin fata procurorilor, tot asa se considera si ca Basescu nu va putea renunta peste noapte la principiile sale barbatesti. Numai ca si pentru iesirea din aceasta situatie se pare ca se vehiculeaza o solutie de compromis.

„No comment”

Iar scenariul din care cistiga toata lumea si pierde doar Elena Udrea este cel al unei condamnari rapide a celei care face deja obiectul mai multor dosare de coruptie. Si chiar daca aceasta prima decizie nu va fi una definitiva, cel putin Traian Basescu va fi obligat sa dea dovada de consecventa, el fiind cel care intotdeauna a zis ca nu comenteaza hotaririle justitiei. Asa ca, la orice eventuala intrebare incomoda, viitorul candidat la Primaria Capitalei va putea iesi din corzi printr-un sec „no comment”.

Vezi și: Un preot din Brașov și unul din Leipzig, primul cuplu de homosexuali care beneficiază de parohie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.