Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea îl dă sfaturi Patriarhului: Biserica trebuie să fie alături de români în aceste momente grele

patriarh daniel

Deputatul Elena Udrea intră în corul celor care critică atitudinea Bisericii Ortodoxe Române din aceste zile și se alătură celor care îi cer Patriarhului Daniel ca Biserica să se implica activ pentru a nu risca exacerbarea tensiunilor:

”Preafericirea Voastra, avem nevoie de biserica pentru ca avem nevoie de credinta.

Clerul BOR a lipsit pana acum de langa cei care au suferit in urma tragediei din Clubul Colective si care au nevoie de compasiune si sustinere in aceste zile. Un popor intreg plange si se roaga pentru sufletele celor morti si pentru cei care se zbat intre viata si moarte in spitale. Un popor credincios arata o solidaritate pe care multi nu o mai credeam posibila.

Din aceasta solidaritate lipsea pana acum tocmai Biserica. Nu stiu motivele pentru care preotii au intarziat slujbele pentru victime, dar daca noi toti, credinciosii, ne rugam in strada, acasa, in biserica, atunci preotii nostri, in frunte cu Patriarhul Daniel trebuie sa fie alaturi de noi pentru ca relatia noastra sa ramana una de incredere.

Biserica trebuie sa ne pazeasca in astfel de momente credinta noastra, a unui popor atat de lipsit de alte repere morale.

Altfel, exista riscul ca cei care ne vor fara de credinta sa ne manipuleze si sa ne convinga ca Bisericii nu ii pasa de noi si asa, foarte multi sa inceapa sa nu mai creada. Nu sunt departe vremurile in care se daramau biserici si erau prigoniti preotii. Daca s-a putut acum doar 26 de ani, s-ar putea repeta din nou. Trebuie doar ca poporul sa fie invrajbit.

Preafericirea Voastra, eu vreau sa ma rog in continuare in biserica, sa ma spovedesc in fata unui preot, vreau sa fiu credincioasa fara sa ma tem ca as putea fi persecutata pentru credinta mea.

Faceti in asa fel incat sa ramanem un popor credincios!”, susține deputatul pe pagina personala de Facebook.

sursa foto: gandul.info

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.