Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea: Modificarea Constitutiei - "o ipocrizie marca USL"

constitutia-romaniei

"Noi nu vrem sa fie asa modificata Constitutia, nu asa cum vrea USL. USL vrea o modificare a Constitutiei pentru a-si regla raportul de forte din interiorul uniunii, modificare care s-a dorit, s-a nascut dorinta acestei modificari în lupta cu presedintele României, dar nu nenorocesti o tara pentru ca ai vrut sa controlezi justitia, te-ai luptat cu statul de drept si te-ai lovit de pozitia unui presedinte care din decembrie nu va mai fi la Cotroceni. Deci, nu aceasta modificare a Constitutiei. Noi stam sa asteptam cu totii acum sa vedem daca va mai candida sau nu domnul Ponta în functie de rezultatul referendumului. Deci, nu modificam Constitutia pentru ca într-adevar ea are niste limite, ci modificam Constitutia pentru domnul Ponta nu stie daca va mai sta suficient de bine în sondaje cât sa candideze personal, în numele PSD în decembrie sau candideze PSD cu altcineva decât cu dânsul sau sa candideze în formula cu Antonescu sau cu altcineva de la PNL", a precizat Udrea într-o conferinta de presa.

Ea a aratat ca modificarea Constitutiei este "o ipocrizie marca USL".

"Noi nu vrem sa fie asa modificata Constitutia, plus nu a fost întrebat nimeni, poporul acesta daca vrea sau nu sa aiba un presedinte marioneta la Cotroceni. Toate sondajele arata ca nu, românii vor sa-si aleaga singuri presedintele, un presedinte care sa aiba putere ca ceea ce promite într-o campanie sa si faca, pentru ca e lipsit de logica sa lasi un presedinte sa intre în campanie electorala cu un program pe care sa-l sustina în fata oamenilor pentru a primi votul direct si apoi sa-l trimiti la Cotroceni sa nu aiba nicio pârghie pentru aduce la bun sfârsit promisiunile facute. Deci este o ipocrizie marca USL prin care pe de o parte da satisfactie oamenilor care-si doresc sa-si aleaga presedintele, în mod direct, si pe de alta parte da satisfactie clientelei de partid, intereselor politice si numim un presedintele-marioneta pentru ca de multe ori este mai interesant sa conduci Guvernul, unde sunt toate pârghiile financiare, decât sa fii la Cotroceni", a adaguat Elena Udrea.

Pe de alta parte ea a spus ca pe fond modificarea Constitutiei este necesara în anumite puncte pentru ca s-a dovedit ca "o Constitutie facuta pentru Adrian Nastase la vreamea aceea" are limite care au generat numeroase blocaje între puterile statului în ultimii 10 ani.

"Pe fond, modificarea Constitutiei cred ca în anumite puncte este necesara. As da un exemplu, primul care-mi vine în minte si care înteleg ca a fost acceptat si anume, atunci când Parlamentul încearca sa demita un presedinte si-l suspenda, iar poporul îl trimite înapoi sau refuza demiterea presedintelui este firesc sa plece acasa Parlamentul. Ceea ce în România nu s-a întâmplat desi de doua ori au suspendat un presedinte. Am dat un exemplu, plus alte modificari care ar trebui facute pentru ca s-a dovedit ca o Constitutie facuta pentru Adrian Nastase la vremea aceea, noi tot timpul am facut Constitutii pentru oameni, are limitele pe care le-am vazut cu totii si care a generat numeroase blocaje între puterile statului în ultimii 10 ani", a precizat Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.