Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a lansat competiţia Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022

business-review.eu
romania turism

Comisia Europeană a lansat miercuri competiţia Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022, o iniţiativă ce răsplăteşte oraşele europene pentru practici turistice excepţionale, inovative şi sustenabile, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Sectorul turistic joacă un rol crucial în generarea de creştere şi locuri de muncă în UE şi încă ascunde un potenţial nevalorificat - în special în zona turismului inteligent. Inovaţia, accesibilitatea şi sustenabilitatea sunt viitorul turismului şi Comisia Europeană urmăreşte să menţină turismul european pe un loc de frunte. Pandemia COVID-19 a perturbat ecosistemul turistic. Cum multe oraşe şi destinaţii caută acum să-şi revină şi să devină mai reziliente, este important să se dezvolte şi să introducă practici de turism inteligent adaptate la tranziţia verde şi digitală, se menţionează în comunicat.

Capitala Europeană a Turismului Inteligent este o iniţiativă UE, finanţată în prezent în cadrul Programului COSME. Ea se bazează pe experienţa de succes a Acţiunii Preparative propuse de Parlamentul European şi aplicată de Comisia Europeană în 2019 şi 2020. Competiţia este deschisă pentru oraşe din întreaga UE, precum şi din ţări din afara UE, care participă la programul COSME. Iniţiativa se străduie să întărească dezvoltarea inovativă în oraşele europene şi împrejurimile lor, să le crească atractivitatea, precum şi să întărească creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. De asemenea, aceasta tinde să stabilească un cadru pentru schimbul celor mai bune practici între oraşe participante la competiţie, să creeze oportunităţi de cooperare şi de noi parteneriate, informează Agerpres.

Pentru a concura la titlul Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022, oraşelor li se cere să-şi demonstreze practicile inovatoare de turism în patru domenii: accesibilitate, sustenabilitate, digitalizare, patrimoniu cultural şi creativitate. Aplicaţiile vor fi evaluate mai întâi de un comitet de experţi independenţi. În a doua etapă, şapte oraşe aflate pe lista scurtă vor trebui să-şi prezinte candidatura în faţa Juriului european. Juriul european va selecta doi câştigători, Capitalele Europene ale Turismului Inteligent 2022, care vor fi anunţate în noiembrie 2021.

Ambele oraşe câştigătoare vor primi de la experţi asistenţă în comunicare şi branding pe parcursul anului 2022. Aceasta va include crearea unui clip video promoţional, o mare sculptură hashtag care va fi instalată într-un loc cu vizibilitate mare, diverse activităţi promoţionale şi vizibilitate la nivel UE.

Competiţia are un palmares dovedit de succes. Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022 este a treia ediţie a competiţiei. Goteborg şi Malaga au fost selectate drept Capitalele Europene ale Turismului Inteligent 2020, iar Helsinki şi Lyon au câştigat competiţia inaugurală şi au deţinut în comun titlurile de Capitalele Europene ale Turismului Inteligent 2019.

Pentru a aplica, reprezentanţii oraşelor trebuie să completeze un formular online. Termenul pentru aplicaţii este 16 iunie 2021. Oraşele de pe lista scurtă de finaliste vor fi anunţate în septembrie 2021, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în noiembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.