Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE acordă ajutoare de 2,4 miliarde de euro pentru ţările vizate de imigranţi

imigranti

Comisia Europeană a aprobat luni o finanțare de 2,4 miliarde de euro (2,6 miliarde dolari) reprezentând ajutoarele acordate timp de șase ani unor țări, mai ales Italia și Grecia, confruntate cu creșterea numărului de imigranți clandestini, informează Reuters.

Italia va primi cea mai mare parte a ajutorului — aproape 560 milioane de euro, în timp ce Grecia va primi 473 de milioane.

Tensiunile au escaladat în acest an în timp ce mii de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa încearcă să obțină azil în Uniunea Europeană, amintește Reuters.

La Calais, de unde imigranții încearcă să intre ilegal în Marea Britanie prin Eurotunnel din Franța, s-au înregistrat mai multe decese de imigranți în această lună.

Marea Britanie a primit deja 27 milioane de euro de la Comisie ca ajutor de urgență, cerut în martie. Franța va primi 20 de milioane de euro în cursul acestei luni.

Cu toate acestea, niciuna dintre aceste două țări nu a solicitat un ajutor suplimentar pentru securitate la Calais și nu va primi fonduri din programele de ajutor anunțate luni, notează Reuters.

"Suntem acum în măsură să acordăm finanțarea pentru programul național francez și Marea Britanie a primit deja prima plată din fonduri", a declarat Natasha Berthaud, o purtătoare de cuvânt a Comisiei, într-o conferință de presă.

"Ambele programe vor gestiona, printre altele, situația de la Calais".

Comisia intenționează să aprobe 13 programe suplimentare mai târziu în acest an, care vor fi apoi implementate de statele membre ale UE.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.