Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE admite cu jumătate de gură de Moldova ar putea adera la UE fără Transnistria

Vocal Europe
Janis Mazeiks

Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a declarat, la postul de televiziune Vocea Basarabiei, că speră în rezolvarea problemei transnistrene înainte de aderarea republicii la UE.

Jānis Mažeiks a admis și posibilitatea aderării Republicii Moldova la UE fără Transnistria. "Sperăm ca atunci când Republica Moldova va adera la UE, această problemă va fi rezolvată. În această etapă, vom continua să sprijinim găsirea unei soluții pașnice. Sperăm că acest lucru va permite rezolvarea situației înainte de aderarea Republicii Moldova la UE. Dar aceasta nu este singura opțiune posibilă" - a spus diplomatul preluat de Rador Radio România.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, Bruxelles-ul nu ar dori să se confrunte cu problema dependenţei procesului de integrare europeană de soluţionarea conflictului transnistrean. Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Republica Moldova ar putea adera la UE fără Transnistria.

În luna octombrie, Jānis Mažeiks a declarat că Uniunea Europeană se așteaptă ca autoritățile moldovene să rezolve problema transnistreană concomitent cu progresul pe calea integrării europene.

El a adăugat că soluționarea situației din jurul Transnistriei nerecunoscute joacă un rol important în procesul de aderare a Republicii Moldova la uniune. Jānis Mažeiks a subliniat că problemele teritoriale trebuie rezolvate, în special datorită normelor juridice ale UE. Înainte, membrii Parlamentului European au reuşit să adopte o rezoluție privind negocierile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova privind aderarea la comunitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.