Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE ameninţă Slovacia cu sancţiuni pentru dizolvarea unităţii anticorupţie

Twitter
slovacia steag drapel

Comisia executivă a Uniunii Europene a declarat joi că regretă faptul că Slovacia a dizolvat unitatea de urmărire penală dedicată corupției de stat și a avertizat că blocul "nu va ezita" să acționeze pentru a-și proteja interesele financiare, inforemază Reuters, potrivit Rador Radio România.

În pofida protestelor publice și a avertismentelor UE, premierul slovac, Robert Fico, a desființat unitatea, în timp ce criticii săi trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că dăunează democrației în fosta țară comunistă cu aproximativ 5,5 milioane de locuitori. "Comisia regretă dizolvarea Parchetului Special fără introducerea unor garanții care să asigure că investigațiile pot continua în mod eficient", a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. El a precizat că închiderea "ar putea submina eficiența investigațiilor, nu în ultimul rând în cazul infracțiunilor care afectează bugetul UE".

Comisia va evalua consecințele, a adăugat purtătorul de cuvânt, și "nu va ezita să ia măsuri pentru a asigura respectarea legislației UE și protejarea intereselor financiare ale UE".

Purtătorul de cuvânt nu a precizat nicio potențială sancțiune, dar surse au declarat pentru Reuters că este posibil ca, în următoarele săptămâni, Comisia să deschidă împotriva Bratislavei un proces pentru încălcarea legislației UE, așa-numita "infringement", pentru încălcarea legislației UE. "Nu s-a decis încă", a declarat un oficial, care a vorbit sub rezerva anonimatului. Un astfel de caz ar putea ajunge la instanța supremă a blocului și, în cele din urmă, ar putea duce la amenzi financiare, dacă Bratislava nu se aliniază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.