Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE anunță că trimite asistență în Libia, afectată de inundații

Profimedia Images
libia inundatii

UE anunță că trimite asistență în Libia, afectată de inundații

Comisia Europeană a anunţat miercuri trimiterea de ajutoare din România, Germania şi Finlanda spre oraşul libian Derna, afectat de inundaţii devastatoare, informează AFP, conform Agerpres.

'Mecanismul de protecţie civilă al UE a fost activat. Ajutorul oferit de Germania, România şi Finlanda este pe drum', a anunţat pe reţeaua X (fostă Twitter) un purtător de cuvânt al Comisiei, Balazs Ujvari.

Ajutorul constă în corturi, paturi de campanie, pături, 80 de generatoare electrice, alimente, corturi de spital şi rezervoare de apă, precizează un comunicat al executivului UE, potrivit căruia Uniunea se declară pregătită 'să coordoneze alte oferte de asistenţă'.

UE mai adaugă că a deblocat o primă tranşă de 500.000 de euro pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale libienilor afectaţi de furtuna mediteraneană Daniel.

Aceste fonduri sunt alocate unor 'parteneri care acţionează pe teren pentru a furniza îngrijiri medicale, apă şi echipamente sanitare'.

'UE rămâne pregătită să întărească răspunsul adus persoanelor cele mai afectate în Libia în această perioadă dificilă', a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Cel puţin 30.000 de persoane au părăsit Derna, a indicat miercuri Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), după inundaţii devastatoare care au făcut mii de morţi şi de dispăruţi în acest oraş de pe coasta libiană.

Însă numărul exact al victimelor rămâne incert, dat fiind accesul dificil în acest oraş cu o populaţie de 100.000 de locuitori din estul Libiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.