Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE, aproape de un acord cu privire la embargoul asupra importurilor de petrol din Rusia: 'Vom ajunge la un consens în câteva zile'

Arab News
petrol rusia

Uniunea Europeană va ajunge la un consens cu privire la un embargo asupra importurilor de petrol ruseşti ”în câteva zile”, a declarat, luni, ministrul german al Economiei, Robert Habeck. El a mai subliniat că impunerea unui plafon la preţul petrolului la nivel mondial ar afecta "cufărul de război" al Rusiei, relatează The Guardian, conform news.ro.

”Vom ajunge la un consens în câteva zile”, a spus Robert Habeck pentru televiziunea germană ZDF, când a fost întrebat despre un embargo petrolier aplicat de Uniunea Europeană ca măsură de retorsiune în urma invaziei ruse în Ucraina.

El a avertizat, însă, că un embargo nu va slăbi automat Kremlinul. Creşterea preţurilor petrolului la nivel mondial după ce Statele Unite au anunţat un embargo asupra petrolului rusesc a permis Moscovei să îşi rotunjească veniturile, deşi exportă volume mai mici.

Prin urmare, Comisia Europeană şi Statele Unite sunt în curs de elaborare a unei propuneri de a plafona preţurile la nivel mondial, în loc să plătească ”orice preţ” în schimbul petrolului, a mai spus Habeck.

”Este evident o măsură neobişnuită, dar acestea sunt vremuri neobişnuite”, a evocat el.

”Această cale funcţionează numai dacă mai multe ţări susţin propunerea, iar acest lucru se dovedeşte a fi punctul sensibil”, a mai menţionat Habeck.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.