Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria se pregătește de 'blackout' - Ministrul Apărării: 'Întrebarea nu este dacă va veni o pană de curent, ci când va veni'

youtube
blackout pana de curent power outages

Guvernul austriac se pregătește intensiv pentru o posibilă pană de curent din cauza lipsei de transportatori de energie și a creșterii prețurilor la aceștia, a declarat ministrul austriac al Apărării, Claudia Tanner, potrivit Welt.de.

"Probabilitatea unei pene de curent în unele părți ale Uniunii Europene în viitorul apropiat este foarte mare. Întrebarea nu este dacă va veni o pană de curent, ci când va veni. Riscul unei pene de curent pe scară largă a crescut din nou semnificativ ca urmare a războiului din Ucraina", a subliniat ministrul Apărării.

Potrivit acesteia, pentru președintele rus Vladimir Putin, atacurile hackerilor asupra sistemelor energetice occidentale sunt un mijloc de război hibrid.

"Nu trebuie să ne prefacem că aceasta este doar o teorie. Trebuie să ne pregătim pentru pene de curent în Austria și în întreaga Europă unită", a subliniat Tanner.

Austria a transferat recent 5 milioane de euro către Fondul de sprijin energetic al Ucrainei pentru achiziționarea de echipamente necesare companiilor energetice ucrainene. De asemenea, s-a raportat că Austria va ajuta serverele și infrastructura digitală ucrainene și va aloca un lot de generatoare pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.