Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE cere o protejare mai bună a copiiilor migranţi

New York Daily News
copii imigranti

Comisia Europeană a făcut apel miercuri la statele membre ale Uniunii Europene să-i protejeze mai bine ''pe toţi copiii migranţi'', care reprezintă o treime din solicitanţii de azil din Europa, şi le-a cerut să găsească ''alternative la detenţia administrativă'' în cazul lor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Printre recomandările publicate miercuri, executivul european cere ca personal specializat în probleme privind găzduirea de copii să fie desemnat în toate 'hotspot-urile', centre de înregistrare în care persoanele sosite sunt primite şi identificate în Grecia şi Italia.

Citeşte şi: Ruşii dau peste cap socotelile occidentale: Rebelii sirieni deţin două instalaţii de arme chimice

Comisia a indicat că urmează să stabilească ''o reţea de tutorat european'' pentru ca ţările membre să aibă posibilitatea de a face schimb între ele de ''bune practici'' ale tutorilor desemnaţi pentru minorii neînsoţiţi, al căror rol ''trebuie întărit''.

Copiii ar urma să aibă acces mai repede, după sosirea lor în Uniunea Europeană, la ''asistenţă legală, îngrijiri medicale, consiliere psihologică şi la educaţie'', a afirmat Comisia, insistând că trebuie pus totul în practică pentru a oferi soluţii la înlocuirea detenţiei administrative în cazul copiilor.

''Un solicitant de azil din trei în Europa este copil'', a declarat comisarul european pentru migraţii, Dimitris Avramopoulos, referindu-se la ultimii doi ani.

"Dau din cap ca nişte păpuşi de cârpă'. Putin CRITICĂ dur ţările NATO

Potrivit Eurostat, peste 1,2 milioane de noi cereri de azil au fost depuse în 2016 în ţările UE, după aproape 1,26 milioane în 2015.

În ianuarie 2016, Europol a indicat că peste 10.000 de copii migranţi neînsoţiţi au dispărut în Europa în cursul precedentelor 18-24 de luni, existând temeri că mulţi dintre ei ar putea fi exploataţi, îndeosebi sexual, de către reţelele de crimă organizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.