Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE cere statelor membre să `reducă subvențiile la energie`

s560x316_subventii

Comisia Europeană a cerut statelor membre să respecte regulile financiare ale Uniunii și să reducă, până la sfârșitul acestui an, măsurile actuale de sprijin în domeniul energiei.

Comisia UE a publicat raportul intitulat „Pachetul de primăvară al Semestrului European”, care include recomandări privind situația economică a țărilor membre.

Raportul solicită tuturor țărilor membre să mențină o poziție fiscală solidă și să implementeze politici fiscale prudente.

Țările membre trebuie să folosească fondurile europene și subvențiile publice în special în scopul de a impulsiona tranziția echilibrată verde și digitală iar măsurile de sprijin în domeniul energiei trebuie reduse până la sfârșitul acestui an, se mai arată în raport.

În cazul în care prețurile la energiei încep iar să crească, măsurile de sprijin trebuie utilizate ca instrument pentru a încuraja economia de energie și trebuie direcționate spre protejarea persoanelor defavorizate și a companiilor.

Pentru a evalua deficitul public și respectarea criteriilor de îndatorare, au fost analizate situațiile din 16 țări. Raportul a constatat că Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Spania, Franța, Italia, Letonia, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia și Slovacia nu au îndeplinit criteriul deficitului bugetar. Franța, Italia și Finlanda nu au îndeplinit criteriul îndatorării.

În raport s-a afirmat că Germania, Franța, Spania, Țările de Jos, Portugalia, România, Suedia, Ungaria și Administrația Greacă a Ciprului de Sud (denumirea turcească pentru partea de sud a Republicii Cipru - n.red.) au înregistrat dezechilibre macroeconomice, în timp ce în Grecia și Italia există un „dezechilibru extrem”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.