Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE cheamă să se evite 'provocările' după incidentul din Golful Persic

federica mogherini Facebook
federica mogherini

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a ceut joi să se evite orice fel de 'provocări' în regiune, după incidentul produs în largul Iranului, unde două petroliere au fost vizate de un atac, potrivit France Presse potrivit Agerpres.

'Regiunea nu are nevoie de noi cauze de destabilizare şi tensiune şi, prin urmare, Înaltul Reprezentant (Federica Mogherini) îşi reînnoieşte apelul la maximă reţinere şi la evitarea provocărilor', a spus purtătoarea sa de cuvânt, Maja Kocijancic, indicând că Bruxellesul încearcă să culeagă informaţii despre acest incident.

Echipajele a două petroliere au fost evacuate joi de pe vasele lor în flăcări, după ce petrolierele au fost ţinta unui atac, potrivit armatorului japonez al uneia din nave.

Acest incident, al doilea într-o lună în Golful Persic, o cale maritimă strategică, survine într-un moment de tensiune crescută între Teheran şi Washington, care a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele primului incident din luna mai.

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a declarat că este foarte suspectă coincidenţa între aceste 'atacuri', în condiţiile în care una dintre ţinte a fost un petrolier japonez, şi vizita la Teheran a premierului nipon Shinzo Abe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.