Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE este profund îngrijorată de agravarea rapidă a crizei din Liban

US News & World Report
Liban proteste

Uniunea Europeană este profund îngrijorată de agravarea crizei din Liban, a declarat joi ambasadorul UE la Beirut, care le-a transmis liderilor libanezi că formarea unui guvern este o sarcină urgentă, relatează Reuters.

Situaţia economică din Liban s-a deteriorat masiv în ultimii doi ani, în această lună ţara fiind practic paralizată de o penurie de combustibil, ceea ce a dus la haos şi la numeroase incidente de securitate.

''Suntem extrem de îngrijoraţi de deteriorarea rapidă a crizei economice, financiare, sociale şi de securitate'', a declarat ambasadorul UE la Beirut, Ralph Tarraf, după o întâlnire cu preşedintele libanez Michel Aoun, căruia i-a transmis un mesaj din partea şefului diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit Agerpres.ro.

Uniunea Europeană continuă să furnizeze ajutor substanţial poporului libanez, dar factorii de decizie din Liban - care timp de un an nu au reuşit să cadă de acord asupra unui nou guvern - trebuie să se ridice la înălţimea responsabilităţilor asumate.

''Nu mai este timp'', a subliniat Ralph Tarraf.

Criza din Liban a cauzat deprecierea monedei naţionale cu peste 90% şi a dus la intrarea în sărăcie a mai mult de jumătate dintre libanezi, Banca Mondială evocând una dintre cele mai grave recesiuni din perioada modernă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.