Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE îi dă LOVITURA DECISIVĂ Marii Britanii: Se EXCLUDE un acord de liber schimb

Brexit

Nu există 'nicio posibilitate' ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să poată încheia un acord de liber-schimb înainte de ieşirea acestei ţări din blocul comunitar, în martie 2019, a declarat marţi negociatorul-şef al UE, francezul Michel Barnier, după o întâlnire avută cu miniştri din UE înaintea summitului de la Bruxelles din 14-15 decembrie, transmite Reuters.

Întrebat în legătură cu sugestiile venite de la Londra privind faptul că un acord de liber-schimb ar putea fi gata de semnare la scurt timp după ce Marea Britanie nu va mai fi membru al Uniunii, Barnier a reafirmat poziţia oficială a UE potrivit căreia, la momentul retragerii britanicilor, va fi pregătită numai o 'declaraţie politică' ce va schiţa viitoarele relaţii comerciale între părţi. Potrivit lui Barnier, negocierea unui acord de liber-schimb va necesita mai mult timp, scrie agerpres.ro.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

Michel Barnier a subliniat, de asemenea, că nu trebuie să existe 'nicio deviere' din partea Marii Britanii de la planul de 'divorţ' convenit săptămâna trecută, dacă Londra doreşte să negocieze viitoarea relaţie cu UE.

Negociatorul-şef a mai declarat că speră că va putea să prezinte, la începutul anului viitor, un proiect al tratatului de ieşire a Marii Britanii din UE, dintre care unele elemente au fost convenite vineri.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Potrivit AFP, într-un text de 15 pagini, care va servi drept bază pentru redactarea unui 'Tratat de retragere', sunt detaliate o serie de garanţii vizându-i pe britanicii instalaţi în alte state UE şi pe europenii stabiliţi în Marea Britanie, precum şi angajamentele financiare de care va trebui să se achite Londra (estimate de aceasta între 40 şi 50 miliarde de euro), dar şi 'principii politice' care să evite o frontieră fizică între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.