Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE îl amenință pe Putin cu noi sancțiuni: Organizatorii de referendumuri ilegale vor plăti

YouTube
Vladimir Putin

UE va sancționa organizatorii de referendumuri „ilegale” în regiunile din Ucraina, spune purtătorul de cuvânt, citat de AFP. Între timp, un aliat al președintelui Vladimir Putin a lansat marți un nou avertisment nuclear dur la adresa Ucrainei și a Occidentului. Avertismentul lui Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, este unul dintre cele câteva avertismente emise de Putin și asociații săi în ultimele săptămâni, scrie Mediafax.

Citește și: Votezi cum vrem sau mori în război? Rușii sunt acuzați că forțează locuitorii din oraşul Enerhodar să voteze la referendum

Avertismentul lui Medvedev diferă de cele anterioare prin faptul că a prezis pentru prima dată că alianța militară NATO nu va risca un război nuclear și nu va intra direct în războiul din Ucraina chiar dacă Moscova va lovi Ucraina cu arme nucleare, notează Reuters. Analiștii spun că acestea sunt concepute pentru a descuraja Ucraina și Occidentul.

Referendumurile pentru anexarea a 4 regiuni ucrainene au intrat în a 5-a și ultima zi. Votul din zonele controlate de Rusia din regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie are loc în contextul în care unii oficiali susțin că alegătorii au fost amenințați și intimidați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.