Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE le bagă bani pe carduri refugiaților: 348 de milioane € pentru un milion de sirieni din Turcia

ue turcia ue

Uniunea Europeană va oferi bani pe carduri pentru a finanţa cerinţele de bază pentru aproape un milion de refugiaţi sirieni care trăiesc în Turcia, a anunţat joi executivul blocului comunitar, precizând că suma de 348 milioane de euro reprezintă cea mai mare schemă de ajutor a sa până în prezent, relatează agenţia Reuters.

Aproximativ trei milioane de sirieni trăiesc în prezent în Turcia, unde s-au refugiat din cauza conflictului din ţara lor izbucnit în urmă cu cinci ani şi jumătate. UE a promis un ajutor total de circa trei miliarde de euro pentru ei, în cadrul unui acord cu Ankara, ce are drept scop oprirea fluxului migraţiei către Europa.

Citește și: Cafeaua va deveni un LUX: Prețul va EXPLODA în perioada următoare

UE a ajuns sub tirul criticilor Turciei pentru că nu a furnizat întreaga sumă promisă. Din cele trei miliarde de euro, 2,24 miliarde de euro au fost aprobate, fiind plătite aproape 181 milioane de euro.

Finanţarea anunţată joi, ce are drept scop să ofere o plasă de siguranţă socială de urgenţă, va fi transferată lunar pe carduri electronice pe care refugiaţii le pot folosi pentru a-şi asigura cele necesare, precum alimente, cazare şi educaţie pentru copiii lor.

Citește și: Chipsurile vor fi înlocuite, în viitor, cu gândacii: Noile tendințe în gastronomie

Sistemul va impulsiona, de asemenea, economia locală, deoarece banii vor fi cheltuiţi pe pieţe locale, a precizat Comisia Europeană.

Schema va însemna ''o schimbare semnificativă în vieţile bărbaţilor, femeilor şi copiilor care au fugit din cauza conflictului şi a violenţei'', a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides, adăugând că, în acest fel, se va acorda ''demnitate'' persoanelor obişnuite să se bazeze pe ajutorul umanitar.

Citește și: Ai CURAJ? Asta e noua ‘fântână’ de adrenalină din Europa: Firește, e în Amsterdam / VIDEO

Programul se va derula din octombrie, prin intermediul agenţiei Programul Alimentar Mondial (PAM), în parteneriat cu autorităţile de la Ankara şi cu Semiluna Roşie Turcă, potrivit Comisiei Europene, titrează agerpres.ro.

Citește și: 150 de milioane de dolari pentru rolul James Bond: Cine e actorul care a primit oferta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.