Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE oferă ajutor de 83 de milioane de euro pentru persoanele afectate de război în Ucraina și Moldova

Centre for European Reform
unitatea Uniunea Europeana

Comisia Europeană a anunțat acordarea unui ajutor umanitar inițial în valoare de 83 de milioane de euro pentru a sprijini persoanele afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei în 2024.

Potrivit unui comunicat al CE, atacurile îndreptate intenționat de către Rusia asupra infrastructurii energetice și civile esențiale a Ucrainei, cum ar fi spitalele, școlile și rețelele electrice, afectează grav accesul cetățenilor la serviciile de bază. Cu fiecare nou bombardament, din ce în ce mai mulți ucraineni rămân fără locuință și au nevoie de asistență și de adăpost în condiții de ger. Având în vedere că se estimează că 14,6 milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar în Ucraina, această nouă finanțare vine într-un moment crucial, se arată în comunicat, potrivit mediafax.

Din finanțarea umanitară, 75 de milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în Ucraina menite să ofere ajutor de urgență, inclusiv acces la nevoi de bază, cum ar fi adăpost, servicii de protecție, apă curată, educație și asistență medicală.

Alte 8 milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în Moldova menite să ofere asistență specifică persoanelor celor mai vulnerabile, inclusiv asistență umanitară în numerar pentru nevoi de bază, protecție și sănătate.

Ținând seama de această finanțare, Comisia Europeană a alocat în total 926 de milioane de euro pentru programe de ajutor umanitar menite să ajute civilii afectați de războiul din Ucraina de la invazia Rusiei în februarie 2022. Din această finanțare, 860 de milioane de euro au fost alocate programelor umanitare din Ucraina și 66 de milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților care au fugit în Republica Moldova, țara învecinată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.