Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE pregăteşte o lovitură dură pentru SUA: Americanii, interzişi în Europa (New York Times)

WSJ
SUA UE

Oficialii Uniunii Europene lucrează la un acord cu privire la cine poate vizita UE începând cu 1 iulie 2020, pe baza modului în care țările de origine se confruntă cu noi cazuri de coronavirus. Americanii, până acum, sunt excluși, potrivit proiectului consulatat de The New York Times.

Țările Uniunii Europene, care se grăbesc să-și relanseze economiile și să își redeschidă frontierele după luni întregi de restricții provocate de pandemia de coronavirus, sunt pregătite să interzică americanilor să intre în UE, deoarece Statele Unite nu au reușit să controleze flagelul, conform documentelor consultate de The New York Times.

Această perspectivă, care ar pune americani pe aceeaşi treaptă cu rușii și brazilienii, este o lovitură grea pentru prestigiul american în lume și o condamnare a modului în care administraţia americană a gestionat criza, în condiţiile în care SUA au peste 2,3 milioane de cazuri şi 120.000 de morți, mai mult decât orice altă țară.

Ţările europene iau în calcul în prezent două liste potențiale de vizitatori acceptabili, în funcție de modul în care țările de origine au gestionat pandemia coronavirusului. Ambele liste includ China, precum și țări în curs de dezvoltare precum Uganda, Cuba și Vietnam.

Călătorii din Statele Unite și din restul lumii au fost excluși de la posibilitatea de a vizita Uniunea Europeană - cu puține excepții, în special pentru repatrieri sau „călătorii esențiale” - de la mijlocul lunii martie. Dar o decizie finală privind redeschiderea frontierelor este așteptată la începutul săptămânii viitoare, înainte ca blocul european să-şi redeschidă granieţele de la 1 iulie.

În martie, când Europa a fost epicentrul pandemiei, Trump i-a înfuriat pe liderii europeni atunci când a interzis cetățenilor din majoritatea țărilor Uniunii Europene să călătorească în America. Trump a justificat măsura prin necesitatea protejării Statelor Unite, care la acea vreme aveau aproximativ 1.100 de cazuri de coronavirus și 38 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.