Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE prelungește sancțiunile economice impuse Crimeii

UE Uniunea europeana

Uniunea Europeană a prelungit vineri cu un an, până la 23 iunie 2017, sancţiunile economice impuse peninsulei ucrainene Crimeea în urma anexării acesteia de către Rusia în 2014, transmite Reuters, citează agerpres.ro

Sancţiunile interzic importul de produse din Crimeea, investiţiile în această regiune, cooperarea în domeniul turismului, precum şi exportul de bunuri şi tehnologie în domeniile transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei, inclusiv prospecţiunile petroliere şi de gaze.

Gestul care explică multe: Bulgaria, ofertă de nerefuzat pentru Rusia


Se aşteaptă ca Uniunea Europeană să prelungească săptămâna viitoare cu şase luni, până la finalul anului, sancţiunile economice impuse Rusiei în urma implicării Moscovei în criza din Ucraina. 

Europenii au condiţionat ridicarea parţială sau totală a sancţiunilor impuse Rusiei de progresele înregistrate în punerea în practică a acordurilor de la Minsk destinate soluţionării conflictului din Ucraina. 

"Următoarea etapă este clară: aplicarea completă a acordului, nimic mai mult sau mai puţin. Este singura modalitate pentru a începe dialogul şi singura modalitate de ridicare a sancţiunilor economice impuse", a subliniat, joi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, invitat la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.