Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE sancţionează şase persoane şi o entitate pe care le consideră vinovate de otrăvirea lui Navalnîi

Alexei Navalnîi

Uniunea Europeană (UE) urmează să sancţioneze joi şase persoane - considerate vinovate de otrăvirea în Rusia a opozantului rus Aleksei Navalnîi - şi o entitate implicată în producerea agentului neurotoxic folosit, au declarat miercuri surse europene pentru AFP.

Sancţiunile constau în interzicerea intrării pe teritoriul UE şi o blocare a activelor şi urmează să intre în vigoare joi, potrivit news.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți!

O procedură scrisă a fost lansată, pentru a permite guvernelor europene să-şi confirme acordul, iar sancţiunile urmează să intre în vigoare odată cu publicarea listei în Jurnalul Oficial al UE, au precizat sursele citate.

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au convenit luni asupra principiului sancţiunilor şi mai rămânea ca acestea să fie finalizate ”pe baza propunerilor făcute de către Franţa şi Germania şi a problelor strânse”.

”Toată lumea a acceptat”, a anunţat la finalul reuniunii Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

În total, şapte nume noi urmează să fie adăigate pe o listă care există şi care a fost întocmită în 2018 în vederea sancţionării folosirii armamentului chimic în Siria.

Pe această listă se află deja opt nume - dintre care patru sunt ruseşti şi un centru de cercetare din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.