Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce UE impune sancțiuni Rusiei, Arabia Saudită investește masiv în companii energetice rusești

putin gaz

Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în companiile energetice rusești Gazprom, Rosneft și Lukoil între 22 februarie și 22 martie, potrivit Reuters.

Numeroase țări occidentale au impus sancțiuni împotriva companiilor energetice rusești și a directorilor acestora, după invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Investițiile Kingdom Holding se încadrează în programul de investiții de 12,8 miliarde de riali (3,4 miliarde de dolari) pe trei ani al companiei, a adăugat compania.

Kingdom Holding a declarat că a investit 1,37 miliarde de riali în Gazprom și 196 milioane de riali în Rosneft pe 22 februarie, iar 410 milioane de riali în Lukoil între 22 februarie și 22 martie.

Kingdom Holding este deținută în cea mai mare parte de prințul saudit Al Waleed Bin Talal, dar fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite, Fondul public de investiții (PIF), a preluat o participație de 16,87% în companie în luna mai.

Arabia Saudită și Rusia conduc grupul OPEC+, o alianță formată în 2017 între Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și producătorii aliați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.