Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE se implică în conflictul sângeros din Venezuela

venezuela

Uniunea Europeană a cerut luni Venezuelei să înceapă un dialog "urgent, constructiv şi efectiv" între guvern şi majoritatea parlamentară, pentru a pune capăt crizei politice din ţară, transmit DPA şi AFP, conform agerpres.

"Drepturile fundamentale ale poporului venezuelean trebuie respectate, inclusiv dreptul la manifestaţii paşnice. Este crucial ca toate părţile să se abţină de la acte de violenţă", se arată într-un text adoptat de miniştrii de externe ai celor 28, reuniţi la Bruxelles. Documentul aminteşte de asemenea autorităţilor de la Caracas că "recurgerea la tribunale militare pentru a judeca civili este contrară dreptului internaţional".

RAZIE cu 500 de poliţişti. MAFIA s-a reprofilat şi face bani de pe urma azilanţilor

Aproape 40 de persoane au murit şi 800 au fost rănite în Venezuela în ciocniri între manifestanţi şi forţele de securitate, pe fondul protestelor care au început în aprilie. Situaţia este agravată de violenţa exercitată de aşa-zisele "colectivos", grupuri civile care, potrivit opoziţiei, ar fi înarmate de guvern, în timp ce autorităţile acuză opoziţia că înarmează grupuri civile cu ajutorul SUA.

Opoziţia, majoritară în parlament de la alegerile din 2015, cere organizarea de alegeri legislative şi demisia preşedintelui Nicolas Maduro, acuzat de tendinţe dictatoriale.

Vinerea trecută, organizaţia neguvernamentală Foro Penal a anunţat că cel puţin 155 de persoane au ajuns în închisoare la decizia tribunalelor militare, de la începutul valului de demonstraţii.

Violenţele din Venezuela se suprapun cu o criză economică gravă în acest stat sud-american, membru al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC)

Un avion militar japonez s-a prăbuşit pe insula Hokkaido. 10 oameni se aflau la bord

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.