Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uriaș val migrator bate la porțile Europei: UE se pregătește pentru o invazie generată de foamete

rt.com
refugiati

Uniunea Europeană se pregăteşte pentru un val de sosiri de refugiaţi din cauza foametei, agravată de războiul din Ucraina, a afirmat luni comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, a consemnat AFP.

"Tensiunile create de criza alimentară şi de criza energetică (...) pot conduce la situaţii de insecuritate" care să-i determine pe oameni să-şi părăsească ţările, a spus ea din finalul reuniunii de la Praga a miniştrilor europeni de interne. Ea a adăugat că "nimeni nu poate anticipa" numărul de sosiri. Dar "nu trebuie să aşteptăm să apară o criză la frontierele noastre", a avertizat comisarul.

Comisia Europeană şi statele membre lucrează la "planuri de contingenţă" pentru a face faţă acestor sosiri, "dar încercăm bineînţeles să le evităm, prin contacte cu ţările partenere", a menţionat Ylva Johansson.

Directoarea interimară a agenţiei europene pentru frontiere Frontex, Aija Kalnaja, a subliniat la rândul ei mai devreme luni că UE s-a pregătit bine pentru refugiaţii din Ucraina, dar trebuie să se pregătească şi pentru valuri migratorii din alte regiuni ale lumii din cauza insecurităţii alimentare, a mai notat AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.