Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE se uită speriată la show-ul din Rusia: 'Monstrul Wagner îl mușcă pe Vladimir Putin'

evgeni prigojin

Revolta grupului de mercenari Wagner din Rusia arată fisurile din puterea militară a Moscovei cauzate de războiul cu Ucraina, a declarat luni înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, informează Reuters, potrivit Rador.

"Sistemul politic dă dovadă de fragilitate, iar puterea militară se fisurează, a declarat Borrell la Luxemburg înaintea reuniunii miniștrilor de externe ai UE.

"Nu este un lucru bun să vedem că o putere nucleară precum Rusia poate intra într-o fază de instabilitate politică", a spus Borrell, adăugând că acum este momentul ca UE să continue să sprijine Ucraina mai mult ca niciodată.

"Monstrul pe care (președintele rus Vladimir) Putin l-a creat prin Wagner, monstrul îl mușcă acum, monstrul acționează împotriva creatorului său".

”Ceea ce s-a petrecut în cursul acestui weekend arată că Războiul împotriva Ucrainei fisurează puterea rusă şi afectează sistemul politc” rus, apreciază el.

”Rusia este (...) una dintre cele două cele mai mari puteri din lume. Nu putem rămâne indiferenţi la ceea ce se întâmplă acolo”, subliniză, la rândul său, ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg.

”Asta trebuie să ne facă pe toţi să reflectăm”, subliniază şeful diplomaţiei austriece

”Este vorba despre o afacere internă a Rusiei”, apreciază ministrul suedez de Externe Tobias Billstrom.

Însă ”bineînţeles că o urmărim foarte îndeaproape (...), pentru că ceea ce se întâmplă în Rusia pare să aibă un inmpact asupra condiţiilor de securitate”, avertizează şeful diplomaţiei suedeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.