Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE şi-a dat un acord preliminar pentru reluarea zborurilor cu Boeing 737 MAX

boeing.com
BOEING 737-800 NG

Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi-a dat marţi acordul preliminar pentru avioanele 737 MAX ale Boeing, deschizând calea pentru o aprobare a reluării zborurilor în ianuarie, după o interdicţie de aproape doi ani determinată de două accidente soldate cu 346 de morţi, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

EASA a evidenţiat măsurile care trebuie luate pentru ca avioanele blocate în prezent la sol să reintre în funcţiune. Printre măsurile necesare se numără şi actualizarea software-ului aflat la originea celor două accidente survenite în 2018 şi 2019.

Instituţia UE a lansat de asemenea o perioadă de 28 de zile în care pot fi făcute observaţii, despre care a spus că va duce la o ridicare formală a interdicţiei de zbor de la mijlocul lui ianuarie, odată ce va fi analizat feedback-ul din partea opiniei publice şi industriei.

Data la care vor putea fi reluate zborurile cu avioanele Boeing 737 MAX depinde de instruirea piloţilor şi de perioada de timp de care companiile aeriene au nevoie pentru a actualiza software-ul şi pentru a pune în practicată măsurile cerute de EASA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.