Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE şi Japonia extind cooperarea în domeniul cipurilor

TV8
cipuri

Uniunea Europeană va extinde cooperarea cu Japonia în domeniul semiconductorilor, a anunţat luni comisarul european pentru industrie, Thierry Breton, în contextul în care ţările îţi întăresc controlul asupra tehnologiei esenţiale pentru industria de apărare, componente electronice şi sectorul auto, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

UE şi Japonia vor colabora pentru a monitoriza lanţul de aprovizionare cu semiconductori şi pentru a facilita schimbul de ingineri şi cercetători. De asemenea, blocul comunitar va sprijini producătorii niponi de semiconductori care vor să opereze în Europa, inclusiv prin acces la subvenţii, susţine Breton.

"Credem că este extrem de important să asigurăm lanţul de aprovizionare cu semiconductori", a declarat Thierry Breton pentru Reuters la Tokyo, unde discută cooperarea pe segmentul cipurilor şi inteligenţei artificiale cu autorităţile şi companiile nipone.

Japonia acordă subvenţii pentru a-şi revitaliza industria cipurilor şi sprijină producătorul de cipuri Rapidus. Marţi, Breton se va întâlni cu reprezentanţii Rapidus.

"Cred că este într-adevăr o iniţiativă importantă şi ne îndreptăm în direcţia potrivită", a explicat oficialul european.

Planurile Rapidus de a produce cipuri de ultimă generaţie se bazează pe sprijinul companiei de cercetare imec, cu sediul în Leuven, Belgia, şi al celei americane IBM.

Adâncirea cooperării între UE şi Japonia vine după ce blocul comunitar s-a angajat să-şi reducă dependenţa de China, care îşi extinde capacităţile în tehnologiile de vârf, cum ar fi cipurile.

"Am specificat cu claritate că vrem să reducem riscurile", a subliniat Breton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.